Blog

29 Sep

Slapen tussen opblaaspoppen

Zo luidt de titel van een artikel dat in februari verscheen op de website van de Telegraaf. Je zou het misschien niet direct denken, maar dit artikel gaat over ons hotel! VRIJ, het lifestyle magazine van De Telegraaf kroont regelmatig een uniek, opvallend of bijzonder hotel. Lees je mee? 

Slapen tussen opblaaspoppen

Maak plaats Amsterdam, meer en meer weet Arnhem zich op de kaart te zetten als dé modestad van Nederland. Wat doe je als je als hotel in het epicentrum van dat modegeweld van leuke conceptstores, vernieuwende ontwerpers en hebberig makende vintagewinkels bevindt? Je zorgt dat de modeliefhebbers in een kamer met bijpassend thema slapen. 

Hotel Modez telt twintig kamers en geen enkele is hetzelfde. De een is ingericht door Harper’s Bazaar creative director en mode-illustrator Piet Paris die ook nog eens het gehele hotelconcept bepaalde. In ’zijn’ verblijf slaap je tussen de schetsen en onder het uiteindelijke resultaat van de potloodvruchten van Piet. Een andere kamer heeft breien als thema. Je komt erachter dat dat dus kán: een gebreide lamp, gebreide nachtkastjes. Of wat te denken van de kostuumkamer, kunstig beschilderd (is het een pruim of een vrouwenlichaam?), tot aan het plafond aan toe? De kamer van ontwerpster Mimi Berlin is met haar bloemetjes schattig, die van designer Sjaak Hullekes met vintage reiskoffers lekker masculien.

Het opvallendste vertrek is van een ontwerper die al vaker de tongen losmaakte, met bijvoorbeeld een legging met een print van penissen: Bas Kosters. Wees gerust: geen obscuur behang, al had-ie dat vast toegejuicht. Maar toch: sommige bezoekers vinden de kleurrijke opblaaspoppen naast het bed best eh... apart.

Zoals met zoveel in het leven draait het om de details. Prachtig uit de kluiten gewassen bestek bij het ontbijt in een ruimte met 3D-print, waardoor de vloer een heel andere vorm krijgt. Een flesje rood als dank voor het verblijf. Een waterfles met zelfontworpen logo op het etiket. Indrukwekkende lampenpartijen boven de met zwart-witprint beklede trap.

Mocht er mogelijkheid toe zijn, dan kun je je voorkeur voor een kamer aangeven. Want of je nu in een pruimenkamer de ogen dicht wil doen of wakker wilt worden bij aanblik van een opblaaspop, ook hier geldt dat smaken kunnen verschillen. Net als in de mode.

Artikel verschenen op: https://www.telegraaf.nl/vrij/1692338/slapen-tussen-opblaaspoppen

Onze Blog

28 Aug

Onze nieuwe website is online!

In 2012 openden wij de deuren van ons hotel en ging ook onze website online. Dat is dus alweer zes jaar geleden! We staan altijd op en voor vernieuwing en verbetering en dus besloten we een nieuwe website te laten ontwerpen en realiseren. We zijn erg blij met het prachtige en kleurrijke design dat helemaal aansluit bij ons hotel. De nieuwe websit [...]

30 May

Leuk artikel over de ontwerper achter onze studio’s!

Onze zes studio’s zijn ingericht door Thomas Eurlings. Onlangs verscheen er op de website www.architectuur.nl een leuk artikel over Th [...]

29 Sep

Slapen tussen opblaaspoppen

Zo luidt de titel van een artikel dat in februari verscheen op de website van de Telegraaf. Je zou het misschien niet direct denken, maar di [...]